Det Olympiske Museum i Barcelona

Museu Olimpic - Det Olympiske Museum - i Barcelona

Som den første større europæiske by har Barcelona fået sit eget Olympiske Museum, Museo Olímpic i de l'Esport. Den sportsglade bys højdepunkt var helt klart, da Barcelona blev valgt til værtsby for De Olympiske Lege i 1992.

Det nyskabende og moderne museum ligger på Montjuïc-bjerget ved siden af det olympiske stadion, og du får her en fin gennemgang af den olympiske bevægelse. Højteknologisk udstyr, multimedieinstallationer og interaktive udstillinger giver et overblik over de sportsgrene, der er eller har været på det olympiske program.

Løb om kap med Carl Lewis

Alle disse tekniske vidundere gør det muligt for dig at få en helt ny indsigt i de forskellige sportsgrene. Ved hjælp af en simulator kan du løbe om kap med Carl Lewis og se, hvordan Mark Spitz svømmede. Du kan forbedre din aerodynamik, når du cykler og sammenligne den vægt, som de vindende vægtløfterne konkret har løftet. Her er udfordringer for alle sportsgale og sportsglade besøgende i Barcelona.

Museo Olímpic byder også på en permanent udstilling, der hylder de olympiske værtsbyer fra Barcelona i 1992 til London 2012.

Michael Jordans sko

Du kan se de første TV-optagelser fra De Olympiske Lege og sammenligne de sko, som sportsstjernerne Michael Jordan, Pau Gasol og Roberto Dueñas benyttede. Den tidligere præsident for den olympiske komite, Juan Antonio Samaranch, har desuden doneret en samling forskelligartede genstande med relation til hans lange ”olympiske” liv. Denne samling er også tilgængelig for dig, der besøger Museo Olímpic i Barcelona.

Museet tilbyder også guidede rundture - se mere på Museo Olímpic

Vil du se flere museer? Barcelona har en perlerække af museumsgodbidder, læs mere her. Eller fortsæt udforskningen af Montjuïc.

Område: 
Oplevelser: