Det er vel nærmest ikke nødvendigt at sige det, men vi gør det alligevel: ”Barcelona er et super sted at holde sommerferie!”.

Barcelona er det perfekte sted at kombinere bade- og solferiens afslapning med storbyferiens liv og aktiviteter. Du kan selv vælge, hvor meget du vil have af det ene og det andet, men det kan anbefales, at du tager lidt af hvert, da ethvert fravalg altid vil blive ”noget du gik glip af”. Her er nogle forslag til, hvad du kan putte på din rejseplan, når du tager på sommerferie i Barcelona.

Badeferie i Barcelona

Barcelona og omegn byder på kilometervis af lækre strande, der ikke blot giver dig mulighed for at hoppe i havet og få en lækker kulør, men også tilbyder et væld af aktiviteter i og på vandet samt oppe på stranden. Om du vil windsurfe, spille beach volley eller løbe på rulleskøjter er ligegyldigt – du kan det hele på Barcelonas strande. Læs meget mere om Barcelonas strande, og hvad de har at byde på.

Sommerferie i Barcelonas natteliv

Sommernætter er lig med nattefester, og i Barcelona kan du feste igennem hele sommeren uden at gå det samme sted hen to gange. Barcelonas natteliv er alsidigt og mangefarvet, men du er altid sikker på én ting: Der er gang i den! Så benyt de lune nætter til at kaste dig ud i Barcelonas natteliv. Barer, caféer, klubber eller diskoteker – du bestemmer. Du kan finde masser af forslag til din tur i Barcelonas natteliv, og find andre muligheder for sene forlystelser her.

Sommerferie udenfor byen

Nogle gange kan man godt trænge til at komme lidt ud af en storby om sommeren, og Barcelona er ikke en undtagelse. Der er mange muligheder for en dagstur, hvor du ikke bare kan finde lidt ”frisk luft”, men også opsøge spændende steder og museer. Vi har samlet en lang række forslag til dagsture på siden Udflugter, så kig forbi og find noget der interesser dig.

Barcelona sommerferie i naturen

En tur ud af byen kan også indeholde et besøg i den skønne natur, der omkranser Barcelona. Ét af de steder der er mest anbefalelsesværdigt er Val de Núria, hvor du kan trekke de 2910 meter op til den højeste tinde eller vandre rundt på de smukke stier i dalen og ved bjergets fod. Læs mere om Val de Núria.

Den gode sommerferie mad

Hvad er bedre end at sidde en varm sommeraften på en restaurant med udendørsservering og nyde gastronomiske perler med lækker vin (og vand)? Barcelonas restaurantkort er omfangsrigt i en grad, så man næsten mister pusten, allerede inden man er begyndt. Alt fra lokale specialiteter til Michelin-stjerner lokker dig ind til en gastronomisk fest uden lige. Du kan også søge ned langs kysten og nyde din middag på en fiskerestaurant med udsigt over havet. Barcelona er ikke en by, hvor man springer et måltid over – selv ikke i på en varm sommerdag.

Museer på din Barcelona sommerferie

Udover at være vidunderlige skatkamre af kunst og historie, så har museer endnu en fordel, når man er i en storby i sommerferien. De har næsten altid klimaanlæg, og er derfor dejligt svale at gå rundt i. Så køl dig selv lidt ned ved at besøge ét eller flere af Barcelonas museer og få samtidig en fantastik oplevelse. Du kan finde en oversigt over nogle af Barcelonas museer i menuen under Museer.

Sommerferie shopping

Det er aldrig det forkerte vejr til at gå på ”shopping spree”. Udover de mange markeder, der lokker med lækre delikatesser, frugt, grønt og blomster, så byder Barcelona også på tusindvis af butikker, hvor du kan bruge hele feriebudgettet og lidt til på alt fra tøj og sko til sidste nye design til hjemmet. Og husk på at mange af Barcelonas butikker har aircondition, og de kan derfor være en lise på en sommerhed dag i byen. Læs mere om shopping i Barcelona.

Arkitektur på din sommerferie i Barcelona

Når vejret nærmest skriger på, at man skal være ude i det, kan det være svært at begive sig ud på shoppingtur eller på museer. Men fortvivl ikke – Barcelona er en by overstrøet med fantastisk arkitektur, så du overhovedet ikke behøver bevæge dig indendørs for at få en god oplevelse. Se Gaudí’s tryllerier, Modernisternes værker i L’Eixample eller middelalderbyen Girona. Vælg ud fra vores liste over seværdig arkitektur i Barcelona.