Shopping – køb skinke, vin, trøfler og cigar i Barcelona

J. Murria i Barcelona

Barcelona er en fryd for enhver med hang til lækkerier. Skinke, ost, vin og trøfler for bare at nævne et par spanske højdepunkter i Barcelona. Her er et par gode links til lækre butikker i Barcelona.

En af de ting, der er velegnet til at tage med hjem er den lækre spanske skinke. Den saltede og tørrede skinke fås i 2 udgaver. Den ene, som er fra de almindelige hvide svin, er jamón serrano. Den anden, der er flagskibet indenfor skinker, er jamón ibérico eller jamón de pata negra. Den fremstilles af det iberiske sortfodssvin, der har en karakteristisk sort klov – deraf navnet pata negra, der betyder sort fod.

Lige så fristende er de spanske oste, sorte og grønne oliven og nødder af forskellig art i Barcelona. For slet ikke at nævne vinen, brandyen og cavaen – alle de gode produkter, som smager af Spanien.

I delikatesseforretningen, J. Murria, der stammer tilbage fra 1898, kan du finde alt, hvad du måtte ønske og så oven i købet i smukke, oprindelige omgivelser. Et andet godt sted til den slags indkøb er hos Can Ravell - her sælges også de næsten ubetalelige hvide trøfler. Dagsprisen er i øjeblikket godt kr. 35.000 pr. kg!

Lidt til den søde tand skal der også med hjem - kig indenfor hos Godiva på Balmes nr. 147 og lad dig friste. En god cigar kan du få hos Gimeno på Ramblaen nr. 100. Butikken har ligget der siden 1920 og tilbyder i al beskedenhed noget af verdens bedste tobak. Her får du cubanske cigarer af enhver tænkelig slags og størrelse.

Er du blevet udmattet af alle shopping-aktiviteterne? Så er der heldigvis et hav af muligheder for at koble af. Tag fx en tur til stranden eller flad ud i en af byens parker.

Oplevelser: