Font Màgica - det magiske springvand

Font Màgica - det magiske springvand i Barcelona

Da man i 1929 planlagde Verdensudstillingen i Barcelona ønskede organisationen bag begivenheden noget helt specielt – noget der ville kunne huskes længe efter.

Her kom arkitekten, Carles Buigas på banen og fremlagde et projekt, der blev betegnet som noget af det mest vovede og ekstravagante. Han designede sit mest berømte værk, Font Màgica – det magiske springvand - neden for Museu Nacional d´Art de Catalunya på Montjuic i Barcelona.

Vandkaskader, lys og musik

Man kan roligt sige, at springvandet er tro mod sit navn, for det er ren Barcelona magi. Når forestillingen går i gang ser du vandkaskader i stadig skiftende bevægelser og former synkroniseret med lys og musik. Det ligner yndefulde balletdansere, som yder deres ypperste.

Springvandet blev omhyggeligt renoveret i forbindelse med OL i 1992 i Barcelona, så de besøgende kunne glæde sig over magien.

Teknisk mesterværk

Også teknisk er Font Màgica et mesterværk. Det måler 50 x 65 m, rummer 3 millioner liter vand, 2.600 liter vand cirkuleres rundt pr. sekund og der er 3.620 kraftige vandstråler. Længden af vandledninger er 1,5 km og længden af elkabler er 355 km.

Showtime!

Font Màgica springvandet er i gang i oktober - april (med en pause på 1½ måned) fredag og lørdag fra kl. 19.00 til 21.00.

I maj-september torsdag, fredag, lørdag og søndag fra kl. 21.00 til 23.30.

Metro: Placa Espanya, Barcelona

Vil du besøge udsigtspunkter i Barcelona? Læs mere om de steder, du bør kigge forbi, hvis du vil nyde prægtige panoramer ud over den catalanske hovedstad. Eller fortsæt med at udforske charmerende Montjuïc.

Område: 
Oplevelser: